Un produs Blogger.

Arhivă

free counters
joi, 16 februarie 2012

>Dumnezeu Şi-a isprăvit lucrarea - o zi de odihnă

   La sfârşitul celei de-a şasea zile a creaţiei, Dumnezeu S-a uitat la lucrarea mâinilor Lui şi a ajuns la concluzia că toate erau foarte bune. Dat fiind natura lui Dumnezeu, nici nu ar fi putut fi altfel.
   Lucrarea Sa creatoare nu a lăsat nimic neterminat sau nefăcut din ce trebuia realizat. Nu lipsea nimic. Nicio parte a creaţiei Sale nu fusese lipsită de grija Sa şi nimic nu scăpase de sub controlul Său. Lucrarea Sa era desăvârşită.
   Odihna din ziua a şaptea nu a fost în folosul lui Dumnezeu. Deşi Scriptura spune că Dumnezeu S-a odihnit, El nu era nici obosit şi nici istovit în urma lucrării Sale creatoare. Pur şi simplu a vorbit şi toate au luat fiinţă. Apoi El Şi-a încetat lucrarea.
   Ziua a şaptea a completat un ciclu de zile care va marca timpul pentru omenire. Ea stabileşte intervalul de timp pe care noi îl cunoaştem ca săptămână. Muncim şi lucrăm pentru lucrurile acestui pământ timp de şase zile, după exemplul lui Dumnezeu. La sfârşitul săptămânii, spre deosebire de Dumnezeu, suntem deseori aşa de trudiţi şi gata pentru o perioadă de odihnă. Dumnezeu a ştiut limitele fizice ale omului şi ce ar fi cel mai bine pentru el. în înţelepciunea Sa, a dăruit o zi de odihnă pentru odihna trupului şi reînnoirea lui.
   Odihna din ziua a şaptea asigură de asemenea şi un alt fel de odihnă. Trebuie în mod regulat să ne întoarcem atenţia de la grijile lumii materiale şi alergarea după lucrurile din viaţă, şi să ne concentrăm atenţia asupra realităţilor spirituale. Trebuie să căutăm cum să-l fim pe plac lui Dumnezeu, nu nouă înşine. Odihna aceasta este pentru duhul şi sufletul nostru. Ea îşi îndreaptă atenţia asupra realităţilor veşnice şi ne ajută să avem părtăşie cu Dumnezeu.
   Odihna lui Dumnezeu a constituit un exemplu de urmat pentru om. O zi de odihnă este poruncită ca un mare principiu moral. Porunca aceasta ilustrează un principiu pe care mulţi oameni îl nesocotesc. Haideţi să rămânem credincioşi, împlinind scopul lui Dumnezeu cu privire la o zi de odihnă.
                                                                     Delmar R. Eby - London, KY

  Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; aşa că Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului." (Marcu 2:27-28)

0 comentarii:

Un gând...

Cele mai vziualizate

Misionarul Săptămânii

Misionarul săptămânii

Parteneri

BannerFans.com