Un produs Blogger.

Arhivă

free counters
marți, 14 februarie 2012

>Să mişune apele - Puterea creatoare a lui Dumnezeu

   Dacă aţi arunca o scurtă privire peste creaţia lui Dumnezeu înainte de ziua a cincea, aţi ajunge la concluzia că aţi văzut totul. Cu siguranţă, este foarte frumos să priviţi la tot soiul de plante care acopereau pământul. Soarele strălucitor lumina pe tot parcursul zilei, şi luna, stelele şi planetele licăreau noaptea. Dar puterea creatoare a lui Dumnezeu a fost departe de a fi epuizată, şi nici scopurile Sale cu privire la popularea pământului nu fuseseră împlinite.
   Din vastitatea adâncurilor oceanelor, Dumnezeu a chemat noi forme de viaţă. Acestea nu erau plante, ci animale. Erau fiinţe vii care se puteau mişca liber în limitele habitatului lor, dăruit de Dumnezeu.


   El a creat o aşa de mare diversitate de vieţuitoare în apă, încât omul, probabil, nu a reuşit să le descopere încă pe toate. Dumnezeu a creat alte multe vieţuitoare de suprafaţă, multitudinea de peşti şi balene şi multele crustacee, precum moluştele şi crabii. Dar adâncurile anumitor părţi ale oceanului pot fi explorate doar de locuitorii lor. Apa constituie un mediu potrivnic omului şi este mortal pentru el când nu poate ieşi la aer. Singurele creaturi care pot supravieţui în adâncurile oceanelor sunt acelea pe care Dumnezeu le-a făcut să reziste la presiunile enorme ale apei.
   În ziua a cincea Dumnezeu a creat şi păsările zburătoare. De ce a ales Dumnezeu să scoată păsările din apă? Probabil că acesta este secretul lui Dumnezeu. Asemănările de bază dintre aceste două feluri de vieţuitoare este capacitatea de a trăi şi de a se mişca în mediul lor fluid, apa şi aerul. Din nou, diversitatea păsărilor din aer este fascinant de observat. Putem concluziona pe bună dreptate că lui Dumnezeu l-a plăcut foarte mult să creeze o diversitate aflată în armonie. Dumnezeu ne arată puterea şi înţelepciunea Sa în natură. Cu cât mai mult ar trebui să ne minunăm de puterea Lui în vieţile noastre spirituale!
Delmar R. Eby - London, KY

"Lăudaţi pe Domnul!... El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea. El ţine credincioşia în veci." (Psalmul 146:1, 6)

0 comentarii:

Un gând...

Cele mai vziualizate

Misionarul Săptămânii

Misionarul săptămânii

Parteneri

BannerFans.com