Un produs Blogger.

Arhivă

free counters
luni, 19 martie 2012

>Procesul

   Încă din primele trei capitole ale Bibliei se poate vedea procesul căderii omului în ispită şi păcat. Femeia a ascultat de şarpe, s-a apropiat destul de mult încât să vadă pomul şi roadele lui. Ea „a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat, deci, din rodul lui şi a mâncat. A dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el." (Genesa 3:6).
   Din momentul când au mâncat din fructul oprit, trupurile lor au început să moară. Această problemă n-ari fi apărut dacă ar fi fugit de ispită. Deja la sfârşitul capitolului 3 din Genesa, ne este prezentat planul de răscumpărare a omenirii. Un aspect trist al vieţii este că moartea începe la naştere. încă de la naştere, trupul începe să moară. Nu cunoaştem clipa morţii, dar aceasta este inevitabilă.
   Când suntem ispitiţi alegem să fugim sau să cădem în ispită. Şi astăzi, ca şi în grădina Edenului, putem decide fie să ne jucăm cu ispita, fie să fugim de ea. Omul ascultă şoapta ispitei, se apropie, este atras, se gândeşte la plăcerea de moment, atinge, gustă, începe să plătească preţul pe termen lung şi îi invită şi pe alţii să participe.
   Învăţătura din 1 Corinteni 10:12 este încă valabilă: „Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă." Următorul verset ne încurajează spunându-ne că Dumnezeu nu va îngădui să fim ispitiţi peste puterile noastre. El va pregăti mijlocul de a ieşi din ea, ca să o putem răbda. O persoană are libertatea de a alege dacă rămâne sau nu în ispită. Versetul 13 din 1 Corinteni 10 sugerează că uneori ispita poate fi mai mare decât ar putea cineva răbda, din cauză că Satan are putere în această lume. Nu descuraja, Dumnezeu întotdeauna îţi va pregăti o cale de a ieşi din ispită şi de a umbla în dragostea şi harul Lui.
                                                                                                David Glipe - Covington, OH

0 comentarii:

Un gând...

Cele mai vziualizate

Misionarul Săptămânii

Misionarul săptămânii

Parteneri

BannerFans.com